-

OPERATION MELTDOWN
- The game is on -


13 weeks hardcore diet and training is on
start 9 jan 2012


onsdag, juli 1

Min Detox kur - dag 3


Dag 3

Då var man inne på dag 3 och det känns verkligen riktigt bra. Jag känner mig lättare och känns som kroppen har mer energi och ork än då man konsumerar onödiga kalorier som dåliga fetter och socker.
Det har blivit en hel del fisk och räkor för mig, vilket jag njuter av för det är riktigt gott bara man tillagar det på gott sätt och ser till att variera matlagningen med olika kryddor och tillbehör.

Visst saknar min keso och kesella men är inte så farligt nu efter snart 3 dagar, haha.


Vet ni vad mer idag??
JAG PUMPADE ÄNTLIGEN PÅ GYMMET!!!
OH YEAH BABY!


Favoriter just nu när det gäller grönsaker, frukt och bär:
Grönt - Sparris, bladspenat, olika sallads sorter, gurka, broccoli, blomkål och vitkål

Frukt och bär - Grapefrukt, granatäpple, jordgubbar, hallon, blåbär, mullbär och björnbär


MUMS!

Bästa källan för antioxidanter är frukt, bär och grönsaker. I dessa kryllar de av olika antioxidanter i form av vitamin C, vitamin E samt en mängd olika karotenoider och flavonoider. De olika antioxidanterna har olika funktioner i kroppen och samverkar ofta på olika sätt. Att äta rikligt med frukt, bär och grönsaker gör att man får i sig en bra blandning av de olika sorterna.

Att tänka på:
Det är oerhört viktigt att äta varierat och få i sig både grönsaker och frukt dagligen.
Vad i frukten och grönsakerna är det då som är så nyttigt? Självklart vitaminer och mycket fibrer, samt kalorifattigt alternativ men de är även fullproppade med antioxidanter.


Fria radikaler
Antioxidanter är ett samlingsnamn för ämnen som främst finns i frukt, bär och grönsaker och som skyddar kroppen mot skadliga ämnen. De skadliga ämnena kallas fria radikaler och bildas hela tiden i din kropp. Det är helt omöjligt att undvika att fria radikaler bildas, eftersom det är luftens syre som startar processen. Syret vi andas transporteras ut till kroppens alla celler där det behövs för att omvandla kolhydrater, fett och protein till energi. När syret sedan ska lämna kroppen (i form av koldioxid och vatten) stannar en liten del av syret kvar och passar på att reagera med fria elektroner som finns i vår kropp, varvid fria radikaler bildas.

De fria radikalerna angriper våra cellers väggar så att dessa förstörs, eller oxideras som man också brukar kalla det. Beroende på var i kroppen detta sker får det olika effekt. Sker det i hudcellerna kan resultatet bli ålderstecken i huden, om de vita blodkropparna i immunförsvaret angrips kan detta leda till svagare immunförsvar. Man har också sett samband mellan hög bildning av fria radikaler och hjärt-kärlsjuksom samt en del cancerformer.

Antioxidanter - cellernas beskyddare
Som tur är finns det hjälp mot detta. Fina antioxidanter krigar mot de fria radikalerna och skyddar på så sätt våra celler. Man kan säga att antioxidanterna är för din kropp vad rostskyddet är för din bil; de hindrar helt enkelt din kropp från att rosta. De stärker ditt immunförsvar och gör så att du håller dig friskare!!

Hela artikeln kan du läsa här på AXAs hemsida

ÄT MER grönsaker, frukt och bär = )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar