Ingredienser (4 personer)
400 g Laxfilé
2 msk Limejos (ca 1 limefrukt)
2 msk Olivolja
1 msk Salt
1 dl Färskost
30-50 g Pepparrot
Salt och Peppar
1 st Low Carb bröd
1 msk Olivolja
1 knippe Gräslök
Förberedelser
Putsa laxen och skiva i ”gravlax” tunna skivor. Skala och riv pepparroten. Skär brödet i cm tjocka kuber. Sätt ugnen på 150 grader. Hacka gräslöken fint.
Tillagning:
Lägg brödkuberna på en plåt, ringla på olivolja samt salta lätt. Sätt in i ugnen i ca. 5-15 minuter tills de är torra och krispiga
Rör om färskosten och vänd i pepparrot, salt och peppar efter smak.
Blanda limejos, olivolja och salt på en djup vid tallrik. Doppa och lägg laxskivorna i blandningen.
Låt ligga i minst 10 minuter men inte längre än 30 minuter.
Gör ett ägg av pepparotsmoussen, ringla över krutongerna.
Strö hackad gräslök på laxen. Peppra lite över tallriken.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar