-

OPERATION MELTDOWN
- The game is on -


13 weeks hardcore diet and training is on
start 9 jan 2012


torsdag, september 10

Limegravad lax

källa: Carbzone.se
med pepparrotsmousse, lowcarbchips samt gräslökshack

Ingredienser (4 personer)
400 g
Laxfilé
2 msk Limejos (ca 1 limefrukt)
2 msk Olivolja
1 msk Salt
1 dl
Färskost
30-50 g Pepparrot
Salt och Peppar
1 st
Low Carb bröd
1 msk Olivolja
1 knippe Gräslök




Förberedelser
Putsa laxen och skiva i ”gravlax” tunna skivor. Skala och riv pepparroten. Skär brödet i cm tjocka kuber. Sätt ugnen på 150 grader. Hacka gräslöken fint.


Tillagning:
Lägg brödkuberna på en plåt, ringla på olivolja samt salta lätt. Sätt in i ugnen i ca. 5-15 minuter tills de är torra och krispiga

Rör om färskosten och vänd i pepparrot, salt och peppar efter smak.

Blanda limejos, olivolja och salt på en djup vid tallrik. Doppa och lägg laxskivorna i blandningen.

Låt ligga i minst 10 minuter men inte längre än 30 minuter.


Upplägg
Droppa av laxskivorna och lägg platt på tallriken.
Gör ett ägg av pepparotsmoussen, ringla över krutongerna.
Strö hackad gräslök på laxen. Peppra lite över tallriken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar