-

OPERATION MELTDOWN
- The game is on -


13 weeks hardcore diet and training is on
start 9 jan 2012


måndag, juni 29

DETOX, del 1


(källa: detoxdiet.nu)

Vad är Detox?


Detox betyder avgiftning och innebär att man följer ett kostprogram under en viss period, vanligtvis så varar den i två till fyra veckor. En detoxkur ger din kropp "semester" under en period och ger den en chans att återhämta sig. Genom att äta en kost som är utrensande och full av antioxidanter, samt utesluta så många gifter som möjligt, så renas din kropp från både toxiner (gifter) och slaggprodukter. Detox ger dig även mer energi och hjälper dig att hitta en hälsosam livsstil. Detox är inte i första hand en bantningsmetod men många som testar en detoxdiet märker en viktminskning. Detox kan liknas vid en modern metod av fasta men i en mildare form då du fortfarande får äta fast föda. Under vår levnadstid äter, dricker vi och lever på olika sätt och det kan finnas perioder då det är alltför stressigt och vi får i oss fel föda. Kroppens organ påverkas av hur vi lever och din livsstil kan skapa obalanser i kroppen som leder till att du får problem med din hälsa. Många människor går runt med ständig värk i kroppen och huvudet eller har sömnproblem. En detoxkur kan hjälpa dig och din kropp att må bättre. Syftet med detox är att stärka immunförsvaret, bli piggare och få mer ork. Alla dessa fördelar är ett resultat av detox som renar kroppen så den får nya möjligheter att ta tillvara på viktiga ämnen samt kan bättre nyttja sin energi mer effektivt.

Gifter och slaggprodukter

Mycket av den mat som vi äter innehåller ämnen som tex. transfetter, socker, tillsatser, bekämpningsmedel, färgämnen, konserveringsmedel, och som lämnar kvar gifter och slagg i kroppen. Men slaggprodukter kommer även från yttre påverkan som avgaser, utsläpp eller tungmetaller som finns i luften vi andas in samt i cigarettrök. Kroppen har en unik förmåga att rena sig själv, och kan ta hand om mindre mängder slaggprodukter och gifter, detta främst genom levern som agerar som kroppens reningsverk. Det är när mängden slaggprodukter blir för höga och reningsverken överbelastade som kroppen inte kan ta hand om utrensningen själv. Då kan det hjälpa att göra en detox som samlar och rensar kroppen på gifter och slagg som ofta har lagrats där under flera år. Det finns många olika detoxmetoder samt preparat att köpa på hälsokost eller liknande butiker men framförallt handlar detox om att ändra din kost. En detoxdiet handlar om att utesluta gifter och istället äta en väldigt utrensande kost bestående av mycket färska grönsaker och frukt. Det man bör utesluta ur sin kost är kaffe, svart te, alkohol, rött kött, socker, tobak, animalistiska produkter samt mat som är processad och raffinerad.


10 fördelar med detox

1. Mer energi.

När din kropp rensas från gifter och slaggprodukter tar den lättare upp alla nyttiga ämnen vilket leder till att kroppen känns lättare och du får mer energi. Ofta känner man sig piggare redan efter ca. en vecka.

2. Viktminskning.

Detox är inte en viktminskningsmetod men många som genomgår en detoxdiet upplever att de går ner i vikt. Detta beror främst på att man under detoxkuren äter mycket frukt och grönsaker med utrensande effekt som ökar matsmältningsförmågan.

3. Bättre immunförsvar.

När du gör en detox får du i dig mycket C-vitamin som hjälper till att stärka ditt immunförsvar och som skyddar dig mot förkylningar och andra sjukdomar.

4. Lugn mage.

Efter en detox upplever många att magen fungerar bättre och är lugnare. Problem som uppsvälldhet och gaser försvinner oftast.

5. Bra sömn.

Många känner att de sover djupare och bättre efter en detox och har lättare att slappna av.

6. Bättre hy.

En utrensning av slagg hjälper cellerna i din hud att förnya sig och gör att din hy ser friskare och kanske även fastare ut.

7. Vackrare hår.

Hårkvaliteten kan förbättras efter en detox och det blir oftast glansigare och friskare.

8. Färre celluliter.

En del upplever efter en detox att celluliterna minskar.

9. En sundare livsstil.

En detoxdiet kan hjälpa dig att ändra dina matvanor och lära dig mer om vilken mat som är bra för dig.

10. Ett längre liv.

En hälsosam livsstil bestående av rätt föda och en kropp i balans ökar dina chanser till ett långt liv.

3 kommentarer:

  1. Jättebra tips på sida om detox! Har letat runt efter information om olika metoder och preparat som man kan använda och tycker att den här var väldigt beskrivande och utförlig. Ska göra en detox nu efetr semestrarna och vill självklart ah så mycket information som möjligt innan jag börjar med det. www.detoxdiet.nu/metoder/

    SvaraRadera
  2. Detoxdiet var en riktigt bra sida... den sammanfattade verkligen det mesta inom området detox dessutom hade den många bra detox recept.

    SvaraRadera
  3. Hittade ett jättegott recept på kikärtsbiffar på www.detoxdiet.nu/recept/. Jag rekommenderar!
    Tack för bra tips och för en bra blogg :)

    SvaraRadera