-

OPERATION MELTDOWN
- The game is on -


13 weeks hardcore diet and training is on
start 9 jan 2012


måndag, juni 29

DETOX, del 2

(källa: detoxdiet.nu)

Detoxmat
Detoxmat är mat som har ett extra högt näringsinnehåll av vitaminer, mineraler och antioxidanter och som du gärna ska äta mycket av under din detox. Fetterna är nyttiga fetter och proteinkällorna innehåller väldigt lite fleromättat fett. Kolhydraterna som rekommenderas har även väldigt lågt GI värde. All frukt och grönt är nyttigt och det rekommenderas att man äter en variation av det under detoxen. Nedan listas några av dem som är extra hälsosamma. Drick mycket vatten, gärna minst 1 1/2 l per dag. Du kan även dricka grönt te, örtte, fruktjuicer och grönsaksjuicer. Handla gärna ekologiskt och kravmärkt för att minimera intaget av gifter och besprutningar.

Vilken mat får man äta?

Ät gärna:

- Frukt
- Grönsaker
- Nötter
- Frön
- Quinoa
- Bönor
- Linser
- Råris
- Tofu
- Fisk och kyckling i måttliga mängder


Undvik det här:

- Alkohol
- Cigaretter

- Rött kött

- Kaffe

- Svart te

- Socker

- Mjölkprodukter

- Raffinerad och processad mat

Grönsaker & Rotfrukter

Grönsaker och rotfrukter ger oss ett bra tillskott av fibrer, mineraler, olika antioxidanter och vitaminer. Alla grönsaker är bra detoxmat men vissa innehåller extra mycket nyttiga ämnen och har en högre näringstäthet.


Frukt & Bär

Frukter och bär är fulla av hälsosamma ämnen som antioxidanter och fytokemikalier som skyddar mot hjärt-kärlsjukdomar och cancer. De är dessutom sprängfyllda av vitamin C. Alla frukter och bär har ett högt näringsinnehåll och är bra detoxmat men det finns några som är extra bra.


Nyttigt Fett

Är fett som kan hjälpa dig att sänka det onda kolesterolet och öka det goda. Det är enkelomättade fettsyror och fleromättade fettsyror. Enkelomättat fett finns i både växt- och djurriket de är flytande i rumstemperatur men stelnar vid lägre temperaturer. Fleromättat fett kan kroppen inte bilda själv och är därför viktiga att få i sig, de finns i växtoljor nötter, frön och fet fisk.


Viktiga proteiner

Proteiner är kroppens byggstenar. De används till att reparera och bygga ny vävnad i kroppen och omvandlas där till aminosyror. Eftersom kroppen inte kan lagra proteiner är det viktigt att man får ett dagligt tillskott av det via kosten.


Hälsosamma kolhydrater med lågt GI

Kolhydrater är kroppens främsta bränsle. De ger oss energi och ork och hjärnan behöver dem för att fungera och kroppen för att bygga upp cellerna. Det finns snabba och långsamma kolhydrater. Långsamma är de som är bäst för kroppen då de håller blodsockret på en jämn nivå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar