-

OPERATION MELTDOWN
- The game is on -


13 weeks hardcore diet and training is on
start 9 jan 2012


lördag, januari 21

Ger upp

Nej detta fungerar inte helt enkelt, jag ger upp...
..ger upp om just blogspot bloggen och kommer att byta blogg inom snar framtid, då den inte riktigt vill göra som jag vill! Blogga via mobilen fungerar inte alls och är för avancerat, därför det har varit så dåligt med dagsbilder i bloggen.

Har inte riktigt bestämt mig var jag ska blogga men jag har några sidor jag väljer mellan =)
Haha hoppas ni inte trodde att det gällde dieten, för Hell No att jag skulle ge upp den, jag är ju en envis jävel, haha.

Dieten den rullar på, 11 weeks out, hehe. Yes, slutet på vecka 2 nu i dieten och det känns att det har hänt mycket med kroppen.
Allt har gått enligt planerna och jag har fortfarande inte vägt mig, men har nog bestämt att väga mig efter 3 veckor, då jag byter mitt kostupplägg.
Benen har varit tunga men det är inte så konstigt med tanke på alla cardiopass jag har kört.
Det har blivit mycket löpning och det är sjukt kul att ha kommit igång med löpningen, speciellt när jag bara gav mig på att börja löpa spontant.
Igår och idag har det varit tunga dagar i träningen, men med mål i fokus så har det bara gällt att mata på framåt!!


Dagens lördags "mys" blev vila från kvällscardion =)
Annars kört morgoncardio och därefter axlar på gymmet. Axelpasset gick mycket bättre än förväntat med tanke på hur trött jag var i kroppen under morgoncardion.

Nej, nu är det dags att mysa ner mig med en kopp te, mums!



Önskar er alla en fortsatt trevlig lördagskväll!

onsdag, januari 18

Hungrig!!

Yes mina vänner, dagens sanning, hunger hunger och åter igen hunger !!!


Morgonen fungerar bra, samt lunchen, men på eftermiddagen och mot kvällen då vaknar denna äckliga varelse till liv


3 minuter efter att jag ätit är jag lika hungrig igen, jippi, haha! Värst är det faktiskt efter träningen, maten efter träningen har ingen som helst effekt på min mättnadskänsla.
- F - you biach, haha!!
...men men skrivit det förr, skriver det igen: "hunger is the feeling of fatcells shrinking"



Med den ilskan lämnad haha så mer om dagens träning.
Idag stod rygg på tur och det blev dessa övningar:

- Chins i maskin
- Latsdrag, brett
- Latsdrag, smalt
- Latsmaskin, omvänt grepp
- Sittande rodd
- Stående rodd/drag
- Pullover
- Ryggres

Helt slut i ryggen efter detta pass, tog riktigt bra!!

Annars löpning ute idag igen, det var riktigt skönt.
Kvällscardion blev steppmaskin och löpning på band.

Dags att äta nu, så nu försvinner jag snabbt ;)


Keep up the good work folks!!

Internet

Åh, mitt internet krånglar, varav brist på inlägg i bloggen tyvärr.


12 veckor kvar tills jag har kommit till moment 2 i dieten.
Som jag nämnt förut så kör jag 13 veckor först sen kör jag ytterligare 12 veckor, men det upplägget ser lite annorlunda ut!

I måndags var det bröst på tur och igår baksidalår/rumpa.
Bröstpassen är inte speciellt invecklade då jag inte alls har prio på bröst, men kör för att hålla igång musklerna.

Bröst

- Bröstpress i maskin
- Bröstpress, snedbänk
- Pullover
- Flyes i maskin

Baksidalår/rumpa

- Liggande lårcurl
- Sittande lårcurl
- Enbens press och kickbacks i samma maskin
- Raka marklyft
- Pylometrics

Intervallerna har varierat allt från årets första utelöpning till stepp, crosstrainer och löpband.


Yes, då fortsätter vi kämpa på! =)

lördag, januari 14

Resultat vecka 1

Dags för en summering av 1 dietveckan när det kommer till vikt och träning var väl tanken, men har inga batterier till vågen än, men jag kan väga mig nästa vecka =)


Första veckan snart avklarad, och det har gått bättre än väntat.
Inte lika tungt och tufft som andra dietstarter så det är bara att njuta, för i en diet så är det mycket "ups and downs".
Erkänner att lördagskvällen var tuff då jag var extremt sötsugen, men som jag skrivit många gånger förut så var det bara att bita ihop och fokusera på målet.
Jag unnade mig det bästa, välförtjänt vila från kvällscardion på lördagen. Det var mitt "lördags gott" =)


Veckans träningspass

- måndag:
morgonintervaller, bröst/mage, kvällsintervaller

- tisdag:
morgonintervaller, baksida lår/rumpa, kvällsintervaller

- onsdag:
morgonintervaller, rygg, kvällsintervaller

-
torsdag:
morgonintervaller, armar, kvällsintervaller

- fredag:
morgonintervaller, vila, kvällsintervaller

- lördag:
morgonintervaller, axlar, vila

- söndag:
morgonintervaller, vila, kvällsintervaller


Snart börjar en ny vecka, med nya möjligheter!
Kommer även skriva mer ingående vilka övningar jag kör på gymmet och hur mina styrkepass ser ut.

Kroppen känns sjukt mycket lättare och jag märker stora förändringar även i spegeln.

Nu kör vi!!

fredag, januari 13

Visualisering

Visualisering kan fungera för att skapa trygghet, självförtroende och bygga bort orosmoment. Genom att tänka att vi gör någonting, tolkar hjärnan det som att vi faktiskt gör det och det är dessutom bevisat att det fungerar för att höja prestationen och inlärningen. Det har också bevisats att det ökar tankesätt och känslor som är viktiga för prestationen. Något som är oerhört viktigt att tänka på då man visualiserar är att använda så många sinnen som möjligt. Det är för att det ska bli så starkt och levande som möjligt.

Jag längtar så oerhört efter känslan att vara i toppform, tävlingsform och jag vet att jag kommer att uppnå mitt mål under våren. Den känslan är helt obeskrivlig. Den fyller hela mig med lyckorus och jag glömmer bort hunger, trötthet och osäkerhet och istället fylls hela jag med positiva tankar, rus och känslor!!



Som många vet så är det inte alltid lätt att tänka positivt och diet är verkligen inte en dans på rosor, men att planera och ha framförhållning hjälper något oerhört på vägen.

Det kan bli jobbigt att hinna med träning och förberedelser samtidigt som man ska sköta vardagen, just därför är det viktigt att sätta upp delmål dels för att lättare kunna ta sig igenom dem, uppnå dem och dels för att man inte ska stressa upp sig själv.

Som en del av min mentala plan för att klara av att prestera en stark presentation på träning och tävling, sätter jag upp kortsiktiga mål, eftersom det är en bra metod för att underlätta prestationen och pressen som kan uppstå på mig själv. Det är meningen att målen skall var klara och tydliga.

Hemligheten med framgång är att ha ett väl formulerat mål och sedan integrera det med alla sinnen, det skapar en motivation som för dig fram dit du vill.

Jag vill,
Jag kan,
Jag kommer att lyckas =)


torsdag, januari 12

I´m loving it!

Feeling the flow!

Ja, jag vet det har ju bara gått 4 dagar nu på dieten men jösses vad bra det känns.
Allt klaffar och jag känner förändringar i kroppen varje dag.

Vaknade och var så sjukt trött i kropp och själ, kroppen ville verkligen inte köra intervaller men det var bara att bita ihop och omvandla all negativ energi till positiv och bra köra på med morgoncardion =)

Gårdagens ryggpass känns kan jag lova. Körde på tungt och intensivt och det blev fler övningar än planerat, men jag hade ju sånt "Go" i mig så det var bara att kötta vidare, hehe.

Dagens armpass gick bra, sätter ingen större prio på armar men kör några övningar för att bibehålla musklerna. Kvällscardion gick ju alldeles strålande, 40 minuter minuter löpning på bandet efter flera månaders uppehåll. Det kändes så sjukt lätt, loved it!!


Längtar så sjukt mycket efter denna form!!



Fredag imorgon, och då får vi se vad som väntar på gymmet. Egentligen vilodag från styrketräningen, men kommer klämma in nåt ändå tror jag =)

Hoppas det går bra för er med där ute!!

Nu kämpar vi vidare tillsammans :D

onsdag, januari 11

Styrkor och svagheter?

Styrkor och svagheter


Mina styrkor för att prestera en lyckad presentation är framförallt att jag är envis, målmedveten och ger mig inte förrän jag har nått mitt mål. Min oerhörda disciplin har varit mitt största hjälpmedel under resan. Både när det gäller själva dieten och all träning.


Jag tycker om att testa mig själv och mina kunskaper. Jag vill pressa mig själv och sedan följa den utveckling som sker. Att kunna förändra och utveckla sig själv både psykiskt och fysiskt ger mig sådan motivation och energi som gör mig ännu starkare som individ.
En annan styrka hos mig är att jag som person blir sporrad och min vilja att prestera ännu bättre höjs då mina motståndare håller en hög nivå.


Något som alltid har betytt oerhört för mig och gett mig extra energi är att jag har varit omgiven av ett positivt motivationsklimat både omkring mig på gymmet och privat. Min familj har alltid uppmuntrat mig i min träning. Min pojkvän har alltid gett mig positiv och negativ feedback och hans engagemang i min träning har resulterat i att jag har kämpat ännu hårdare och tagit mig genom motgångar, då mina motgångar har setts över, kopplats till egen förmåga, och vi tillsammans analyserat vad jag hade kunnat göra bättre. Ett sådant här motivationsklimat gör att idrottare lättare känner kontroll över sina prestationer och sin egen utveckling.


Att stärka sitt eget självförtroende och vända något negativt till något positivt och ta lärdom av den anser jag är oerhört viktigt. Sådana processer kommer troligen att märkas då man börjar tävla på högre nivå, mot mycket tuffare konkurrenter. Det är något som hjälpt mitt självförtroende mycket, och självförtroende ger större beslutsamhet, fokus och känsla av kontroll.


Svagheter för mig är till största del brist på erfarenheter i sådana här sammanhang. Jag har inte mycket erfarenhet av tävlingar och verkligen inte av den uppmärksamhet som uppstår när man deltar i sådana här arrangemang. Sporten i sig kan uppfattas väldigt egocentrisk och det är verkligen inte många som har förståelse för varför man väljer just den här sporten och även väljer att utsätta sig och sin kropp för så hårda utmaningar inför en tävlingssatsning. Att träna 5-6 dagar i veckan känns som en självklarhet för mig, vilket jag njuter av, medan många andra tycker att man är alldeles för extrem och insnöad i sporten. Lägg fokus och energi på dig själv och låt inte andras svagheter ta över dig. Att tänka på sådant kan ta mycket ifrån själva prestationen,





-tänk på det! =)

tisdag, januari 10

Motivation?

Motivation

Det finns olika typer av motivation och alla har vi olika uppfattningar om vad det innebär just för oss i en specifik situation. Min inre motivation är att jag har stor kärlek och engagemang till sporten både på social-, tränings-, och tävlingsnivå. Fitness för mig är så mycket mer än träning, det är även en livsstil för mig, ett sätt att leva min vardag på. För mig att genomföra detta och se min egen utveckling under denna period skulle ge mig chansen att utveckla min fysik, träning och metoder till kommande satsningar.

Min yttre motivation finns i att det kan ha stor betydelse för min framtida utveckling som person, både på tävlingsnivå och som livsstil.

Att göra en bra prestation skulle kunna innebära att man blir upptäckt inom den lilla ”fitnessvärld” som finns i Sverige och att det blir lättare att få sponsoravtal vilket kan leda till mer resor, större tävlingar och fler utmaningar.

Yttre belöningar av det här slaget kan även ge ökad inre motivation, när belöningarna bekräftar ens egen nivå, vilket de här belöningarna skulle göra för mig kanske en vacker dag. För att vara logisk och inse faktum så kommer jag troligen aldrig att kunna leva på mina fitness satsningar här i Sverige, då fitness är oerhört litet och ännu mindre känd som levnadssätt, utan jag har drömmen att en dag hoppas jag på att kunna leva och bo i USA med ett yrke som fitnessmanager och även tävla på internationell nivå mot de bästa.

Att ha drömmar och visioner, som idag kanske känns otroligt långt borta eller kanske nästintill omöjliga ger mig en starkare motivation att kämpa mig genom tuffa perioder i träningen och dieten, för att eventuellt kunna nå dit en dag.

Vad vore livet utan drömmar, visioner och mål?

Att satsa högt, våga erkänna det och ha en dröm ger i alla fall mig en kick full av motivation.

...så vad väntar du på? =)


Tänkvärda ord!

– Kunde jag, så kan definitivt du också!


Detta handlar om hur jag under min första diet och den resans gång planerade och förberedde mig inför min debut tävling i Bodyfitness som väntade mig. Kanske kan detta hjälpa dig på vägen om du är nyfiken eller till och med vill göra en satsning.



Prestationen – varför är den så betydelsefull och vad innebär den för mig?

Min största prestation blev att klara av den resa som väntade mig inför min första tävlingssatsning, med flera månaders noggrann planering, stenhård träning och strikt diet. För att vara mer specifik blev min diet hela 28 veckor lång.

Den mentala prestationen och motivationen var en av de viktigaste faktorer som skulle bestämma om jag skulle lyckas med min satsning eller inte.

Skulle jag verkligen ge 100 % och aldrig ge upp trots motgångar? Skulle jag våga erkänna för mig själv hur tuff denna resa skulle bli och inse hur hårt jag skulle behöva kämpa?

Många frågetecken dök upp och självklart hade jag en rädsla inom mig. En rädsla för att inte lyckas eller våga blotta min själ för mig själv och mina käraste som skulle få ta del av min resa för att se om jag hade viljan att satsa helhjärtat och fullfölja mitt mål.

Många ”tänk om” frågor dök givetvis upp inom mig, men tanken att få göra detta, att få stå på en scen och glänsa i mitt livs form, den motivation som hade fyllt upp hela min kropp i form av ett rus, fick mig att bestämma mig och verkligen tänka efter innan jag tog steget ut för att påbörja denna spännande resa.

Man måste våga satsa för att vinna. Då menar jag inte placeringsmässigt, utan att vinna mot sig själv och alla odds. Den känslan är oslagbar.

Bestäm dig, ta steget och påbörja utmaningen
– kunde jag, så kan definitivt du också!





måndag, januari 9

Dieten

Sorry för sämsta uppdateringen, men internet vill inte riktigt fungera, och blogga via mobilen är det ju bara att glömma. MEN jag ska uppdatera er sen fredags.

Blev sjuk tillslut och helgen blev träningsfri, och maten ökades så jag kunde återhämta mig, för jag bestämde mig för att jag skulle vara igång till måndag annars så vet jag inte vad, haha.

Körde igång med dieten idag igen och gjorde ett riktigt bra bröstpass, även lite mage.
2 intervallpass på det, morgon och kväll och imorgon blir det baksida lår/rumpa på gymmet.


Det roliga med denna diet är att en härlig vän till mig kommer hänga på så vi ska genomföra denna diet tillsammans, Sofia heter hon och följa även hennes resa under våra dietveckor.
Även hon har tävlat förut och är ett litet muskelpaket =)

Då så, nystart nu och denna gång ska ingen bli sjuk!!
Nu jävlar kör vi!!!

Som sagt, get fit or die trying!

fredag, januari 6

Dag 4

men känns mer som dag 40!!
Jösses, alltid såhär tufft i början på en diet, haha MEN

P
ain is weakness leaving the Body!!


Hungern är nåt extremt och jag vill inte ens gå in på suget. Känns så skönt att ha sån fokus och disciplin så fort jag sätter igång med en diet =)


Ja, hur har då dagen sett ut träningsmässigt med tanke på gårdagens halsont?
Vaknade med halsont, men hade ställt in mig på att jag inte skulle bli sjuk så det var bara att få i sig extra vitaminer, mineraler och gröt, sen ta och lägga sig en stund till.
Resultatet? Vaknar och känner mig helt återställd, sååå skönt!
Ett ryggpass och konditionsträning, som planerat och det var bara att kötta!!

Måste se till att utveckla ryggen ytterliggare =)



Dags att sova nu, hoppas ni har haft en underbar dag och att ni håller er friska från allt skit som går nu =)

Sweet dreams

/Sashli

onsdag, januari 4

Neeej!!

Neeej...., jag tänker INTE bli sjuk nu, varför ska det alltid vara så såfort jag är igång med dieten?! Halsont sedan sent igår kväll, men jag har bestämt mig för att när jag vaknar imorgon, då kommer jag inte känna någonting :)

Blev totalvila idag, men imorgon NÄR jag vaknar alldeles pigg, då jäklar smäller det, hehe.

Så sjukt laddad för rygg imorgon, samt morgon- och kvällsintervaller.


Hungern är helt sjuk och det märks att kroppen håller på och avgiftar sig från allt socker och kolhydrater från julen. Så hungrig att jag skulle kunna äta upp en ko, men får hålla mig till mina få gram kyckling än så länge :P haha...



Antar att många därute har också bestämt sig för att dieta efter nyår, med nya mål och utmaningar. Hur går det för er?


Lägger in en motivationsbild denna onsdagskväll :)



Denna gång ska formen bli ännu vassare ;)

Då kör vi då mina vänner!!! :D
Get fit or die trying, haha!

/Sashli

tisdag, januari 3

Dag 2

So far, so good!

Yes, dag 2 är snart slut och hungern är redan igång, wohooo, hehe. Bara 13 veckor och 5 dagar då, hehe skoja bara. Motivationen är på topp och allt är planerat, så det är bara att köra på.

Riktigt bra träningsdag mellan jobben och imorgon väntar nya utmaningar på mig =)
Ska bli sjukt spännande att se hur mycket fett jag lyckas tappa på dessa 13 veckor.

Dagens träning
- Morgoncardio, 40 minuter
- Gym, baksida lår/ rumpa
- Kvällscardio, 40 minuter

Passet gick riktigt bra och tror att det blir rygg imorgon som ska köttas.


Nu är det dags att varva ner lite innan sängen kallar, med lite god te.
Ska in i detta skåp och rota lite, hehehe.




Sweet dreams på er =)

Förresten, kom gärna med förslag på vad jag ska blogga om, om det är något särskilt ni vill veta =)

/Sashli

måndag, januari 2

Let´s do THIS!!!


Då kör vi!!!

Precis som jag skrev så är "Operation Meltdown" igång.
Nu gäller det att tappa så mycket fett som möjligt under 13 veckors diet.


13 veckors riktigt intensiv diet och träning till att börja med så får vi se hur nästa 13 veckors period kommer se ut!!!

Bloggen igång, dieten igång, träningen igång

Då är det bara att köööra!!!

Så sjukt taggad och dietupplägget känns riktigt bra.


Avverkat årets första pass innan frukost idag, så ikväll väntar ett styrkepass och kvällscardio.


Here we go!





/Sashli